В социалните мрежи беше пуснат призив на полицията гражданите да не

...
В социалните мрежи беше пуснат призив на полицията гражданите да не
Коментари Харесай

Стрелба в Карловия университет в Прага. Има убити и ранени

В обществените мрежи беше пуснат призив на полицията жителите да не напущат домовете си. В първите часове след стрелбата управляващите не можаха да кажат какъв брой са жертвите и дали причинителя е един. 

 

Граждани снимаха мъж в черно на една от терасите на университета. Според очевидци това бил стрелеца. Операцията на полицията продължава, счита се че в постройката на университета още има студенти, барикадирани по стаите. 

 

Чешкият министър на вътрешните работи Вит Ракусан съобщи пред чешката социална телевизия, че лицето, разкрило огъня, е мъртво. Ракусан съобщи, че на мястото на случая няма различен стрелец и няма непосредствена спомагателна заплаха, само че прикани хората да сътрудничат на полицията, съобщи " Асошиейтед прес ". 

Философският факултет на Карловия университет, който се намира на площада, е евакуиран, заяви кметът на Прага Бохуслав Свобода.

От полицейското ръководство оповестиха, че площадът е бил отцепен. То прикани хората да изоставен и близките улици и да останат вътре.

Яна Постова, говорителка на пражката избавителна работа, удостовери, че доста хора са ранени, само че не даде детайлности.

 

Новина в развиване, очаквайте детайлности!

 

ФрогНюз

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР